Mega Fortune

Introduktion till progressiv jackpot

Termen jackpot introducerades i pokerspelet ”Jacks or Better” på 1870-talet. I ”Jacks or Better” placerades insatser i vinstpotter som endast – och utan undantag – kunde vinnas om spelare fick par i knektar eller bättre, om ingen vann fördes potten över till kommande omgång. Spelautomater och andra jackpottspel med progressiv jackpot liknar andra spelautomater – men det finns också en avgörande skillnad. Potten är sammanlänkad mellan casinon som erbjuder samma spelautomat. Nätverket innebär att spelautomater som erbjuder progressiv jackpot ger miljoner i vinst. Här får du bland annat lära dig vilka spelautomater som har progressiva jackpottar.

En jackpot i en spelautomat med progressiv jackpot ökar succesivt – desto fler insatser som görs, desto större blir jackpotten. Det är vanligt förekommande att spelautomater som har progressiva jackpottar har mätare som visar jackpottens storlek, en så kallad jackpotmätare. Spela maximal insats – maximum bet spins – för att förbättra dina chanser att vinna, har du inte möjlighet att spela maximal insats är bättre alternativ att välja spelautomater utan progressiv jackpot. Hur gärna man än vill vinna ska man aldrig spela för mer pengar än man har råd att förlora. Chansen att vinna jackpotten på spelautomater med progressiv jackpot är nämligen liten.

Det är enkelt att spela på spelautomater med progressiv jackpot. Skillnaden mot andra spelautomater är jackpotmätaren som visar hur jackpoten ökar medan du spelar. Du placerar din insats och insatsnivå som vanligt – men läs regler och villkor innan du börjar jaga en progressiv jackpot. Regler och villkor är nämligen för olika spelautomater. Några kräver att du spelar maximum bet spins, andra gör det inte. Väljer du att inte läsa regler och villkor riskerar du att missa en progressiv jackpot – och det vill du väl inte? Exemplen på spelare som missat vinster av den anledningen är allt för många. Läs därför alltid regler och villkor innan du spelar.

Genom åren har jackpottar förändrat många spelares liv – framför allt för spelare som någon gång vunnit en progressiv jackpot. I januari 2013 spelade en finländare Mega Fortune, han satsade €0,25 och vann €17 861 800. Andra stora vinster på progressiva jackpottar är €11 7336 375 och €7 600 000. Den senare vinsten kom på spelautomaten Hall of Gods. Det är naturligtvis många spelare som drömmer om att vinna en progressiv jackpott, men det är få förunnat. Försäkra dig om att du inte spelar för mer än du har råd att förlora i jakten på miljonerna – kom ihåg att chansen att vinna en progressiv jackpott är ytterst liten. Tyvärr.

Hur du ökar chansen att vinna

Man behöver tur för att vinna på spelautomater. Dock finns det saker man faktiskt kan göra för att öka sina chanser att vinna.

  • Läs regler och villkor. Finns det en maxinsats?
  • Spela maximum bet spin – det ökar vinstchansen.
  • Gör en spelbudget. Håll dig alltid till budgeten.
  • Välj alltid spelautomater med stora jackpottar.

Desto större jackpot, desto mindre vinstchans. Fortfarande är varje snurr en potentiell nyckel till jackpotten. Problemet är att många spelare drömmer om jackpotten, och för varje spelare som ansluter minskar chansen att vinna. Trots det är bästa alternativet att välja spelautomater med stora jackpottar – när man väl vinner ska man vinna stort. Viktigast är att göra en spelbudget innan jakten på jackpotten inleds, om du inte har en budget att förhålla dig till ökar risken att du spelar för större summor än du faktiskt har råd att förlora. Du får gärna drömma om spelautomater med progressiv jackpot, men spela varsamt om du vill bli en vinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *